Kell a marketing - blog -
Boros Emőke

7/10 Marketing a székelyeknél

A vevők vásárlásra ösztönzése

A vevők vásárlásra ösztönzése kérdéskörökben két nyílt kérdésben arra kértük a válaszadókat, hogy írják le azt a két reklámeszközt/csatornát, amelyen keresztül a leghatékonyabban tudják először a régi, majd az új vevőket vásárlásra bírni.

Valószínű, hogy a válaszadók – mivel nem mérik a marketing hatékonyságot –  itt sem a valóban hatékony eszközöket jelölték meg, hanem azokat, amelyeket a marketingfelelősök hatékonynak tartanak. Természetesen nincs kizárva az sem, hogy ez a kettő metssze egymást.

Régi és új vevők vásárlásra bírása - Marketing a székelyeknél Saját szerkesztésű diagram

A közösségi média itt is aratott, amit az új vevők vásárlásra ösztönzésénél nagyobb arányban használnak, mint a régi vevőknél. A régi és új vevőkkel való kommunikációhoz viszonyítva itt előtérbe kerültek a direkt marketing eszközök, melyet nyomatékosabban a régi vevők vásárlásösztönzésére használnak. A tömegmédia, majd a kültéri/beltéri reklámok szinte azonos arányban jelennek meg úgy az új, mint a régi vevők esetében. Az online reklám akárcsak a kommunikációnál, itt is alacsony arányban szerepelt, feltűnt azonban egy új eszköz, a szájreklám, melyet 18-an is említettek az új vevők vásárlásra ösztönzésénél.

megvaosult a magyar kormany tamogatasaval

Marketing a székelyeknél |A vevők vásárlásra ösztönzése