Kell a marketing - blog -
Boros Emőke

9/10 Marketing a székelyeknél

Online jelenlét

Amikor azt kérdeztük a kutatás alanyaitól, hogy használják-e rendszeresen az internetet arra, hogy reklámozzanak vagy kommunikáljanak a vevőikkel, az online eszközök elterjedtségét és milyenségét vizsgáltuk.

Nézzük az eredményeket!

Online jelenlét - Marketing a székelyeknél
Saját szerkesztésű diagram

A válaszadók csupán 33%-ának van saját honlapja, ami azt feltételezi, hogy még mindig nem ismerték fel a vállalkozók/marketingesek a saját honlap kommunikációs erejét. Ez az arány 2012-ben is ugyanennyi volt, tehát 7 év alatt nem történt olyan mérvadó változás. A  Facebook kampányok bonyolítása is igen kevés százalékot kapott, holott az előbbi kérdésekből kiderült, hogy a válaszadók 80%-a használja a Facebookot a vevőkkel való kommunikáció céljából.

Sajnos a 2012-es adatokhoz hasonlóan 2019-ben is igen kicsi azoknak az aránya, akik szakmai cikkeket tesznek közzé PR céllal, akik kihasználják a csere-link lehetőségét, és akik e-mailt, hírlevelet küldenek ki a vevőadatbázisukra, holott a vevői adatbázis megléte alapján ezt jóval többen megtehetnék. A Google Adwords kampányok bonyolítása 2012-ben még igen gyerekcipőben járt, alkalmazása területén most sem tartunk sokkal előbbre.

megvaosult a magyar kormany tamogatasaval

Marketing a székleyeknél | Online jelenlét