Kell a marketing - blog -
Boros Emőke

8/10 Marketing a székelyeknél

Reklámcsatorna-választás

Mi alapján választják ki, hogy hol reklámozzanak, és melyek azok a reklámcsatornák, felületek, amelyeket nem tartanak hatékonynak – avagy hogyan történik a székelyföldi vállalkozóknál a reklámcsatorna választás?

Nézzük az eredményeket…

Mi alapján választják ki, hogy hol reklámozzanak?

Mi alapján választják, hogy hol reklámozzanak? - Marketing a székelyeknél
Saját szerkesztésű diagram

A válaszadók 38%-ának sajnos nem az a fontos, hogy a célcsoportját elérje, hanem az, hogy minél több emberhez eljusson a reklámja, de szerencsére ezt követik azon válaszadók (34%), akik az alapján választják ki a reklámhelyet, hogy mely eszköz éri el a legnagyobb arányt a célcsoportból. A reklámtarifák befolyásoló erejét csupán 17% erősíti meg.

Reklámeszközök, melyeket nem találnak hatékonynak

Reklámeszközök, melyeket nem találnak hatékonynak - Marketing a székelyeknél
Saját szerkesztésű diagram

A válaszadók szinte fele a tömegmédia eszközeit találja a legkevésbé hatékonynak, melyet a kültéri és beltéri reklámok követnek, mégis a vevőkkel való kommunikációban a közösségi média után ezt a kettőt használják a leggyakrabban. Az, hogy nincs összefüggés az egyes kérdésekre adott válaszoknál, azt a hipotézist erősíti meg bennünk, hogy a marketingben még mindig nincs a tudatosság beépítve.

A tömegmédia eszközöknél 83%-ban az újság szerepelt legkevésbé hatékonynak, a kültéri és beltéri reklámoknál pedig a plakátok és a szórólapok vitték a prímet.

megvaosult a magyar kormany tamogatasaval

Marketing a székelyeknél | Reklámcsatorna-választás